Ako sam dobro shvatio, drvo si već izvadio, ako je tako, drži ga u dubokom hladu, prskaj mu vodom krošnju i zemlju, a samu zelenu masu smanji za pola, ako treba, skini i dio grana. Nikako ne prignojavaj drvo. I da ne zaboravim, svaku večer prije spavanja, pomoli se da preživi.
Hvala na savjetima, raduje me što sam postupio prema svemu ovome kako si napisao. Jedino mi ovaj dio sa gnojenjem nije najbistriji, dobio sam savjet od Hrvoja da ga pognojim sa 10-52-10, kao i tvoj savjet da ga nikako ne gnojim. Kaj sad?
Trenutno ti nije cilj napraviti bonsai od ovog drveta već omogučiti mu uvijete da preživi. Veljko ti je savjetovao da drvo ne prignojavaš. OK. Odluči sam kako ćeš postupiti. Postoji više načina dolaska do cilja, neki su brži a neki sporiji.
Definitivno mi je preživljavanje drveta jedina briga!!!
Jel sad prignojavanje brži ili sporiji način?
Vidim da se i Veljko uključio u zabavu
Nije mi cilj, birati između dva kontradiktorna savjeta, već da se svi skupa sa mojim drvetom veselimo kak se super primilo, a izvađeno je u vrijeme kad se to definitivno ne bi smjelo !
Poštujem svaki dobronamjerni savjet, pa tako i vaše. Sigurno svako od vas ima svoj sistem i iskustva stečena na greškama, na meni je da počnem graditi svoje iskustvo, a na vama dobra volja da obrazložite svoje stavove, što ste više manje i učinili.