Kao prvo, pozdrav svima, nadam se da cu biti dugo relativno aktivni clan, a jednog dana mozda i od neke koristi :)
A sad, kao i mnogi u ovom podforumu, za Bozic sam dobio malo bonsai drvce... I sve znam, krepat ce vjerojatno uskoro itd. Ali bih ja svejedno pokusao odrzati ga na zivotu koliko ide :) Procitao sam i onaj "must read" za pocetnike, ali nazalost na bonsaiu nije bilo nalijepnice koja je vrsta. Tako da, zamolio bih za pocetak da mi pomognete identificirati ga. Pokusao sam sam, ali nisam uspio - nije nikakav brijest ni nis slicno.
Identifikacija?
Identifikacija?
Identifikacija?
Identifikacija?
Pa, jel ga prepoznajete? :) I dal bi trebao biti vani s obzirom na vrstu? Trenutno je na juznom prozoru iznutra, u stanu je cca 20ak stupnjeva, u sobi od 15ak kvadrata je i od radijatora udaljen 3m. Al radijator palimo eventualno na sat-dva ujutro, klime nema. Ima jos jedino opciju biti na juznom balkonu ili u hodniku bez svjetla. E da, ili u spavacoj sobi na prozoru, isto juzni prozor, u kojoj se uopce ne pali radijator. Ili u toj istoj sobi u kutu, dalje od prozora...
Osim toga, ako sam dobro shvatio trebao bi ga zalijevati tako da kroz rupu dolje curi voda (btw ima samo jednu rupu, cca 2cm promjera - jel to dovoljno?)... Ali zemlja je neka totalno cudna, tvrda i neporozna... Savjet?
Hvala puno!