Pozdrav i tebi,
Ovako; Ovaj pinus(vjerojatno silvestris) je vrlo solidno drvo dobrih potencijala.Ono drugo je Abies, ako me oci ne varaju.Za trece nemam pojma(ono povrsinsko korijenje nije nimalo lijepo),dok za cevrto vec znas.Nemoj me krivo shvatit ali drugo i cetvrto je za mene neupotrebljivo. Mnogi se nece slozit sa mnom, ali to je moje misljenje.
Dakle, na crtezu sam prikazao upotrebljive grane(1,2,3,4 i 5).1 i 2 spustis kao na crtezu te oblikujes,trojku iskoristis za dubinu(iza drva),cetvorka ima "vilicu",grana se racva u dvije. ona sluzi za desnu stranu, spustis je i oblikujes kao na crtezu.E sad, petica je zajebana za one koji to nikad nisu radili.Ona ti sluzi za novi vrh.U ovom slucaju je oblikujes na ovaj nacin: Ides od desna u krug prema iza i kad dodjes prema lijevo dizes one zadnje centimetre prema vrhu,naprijed.Mozda ti nije lako razumijet ovako napisano, ali ja na zalost nisam u tvojoj blizini da ti to pokazem.
Onaj vrh(od crne crte),treba odstranit.Ima jos jedan nacin za dobit zeljeno drvo samo od grana 1,2 i 3, ali to je jos vise komplicirano.Vidim da si vec ozicavao drvo, ali nisi znao kako da oblikujes. Ako je zica vec dulje vrijeme na granama, treba je prvo odstranit pa iz pocetka.
M