Početnica sam s uzgojem, sada imam dva bonsai-a, ali prije toga mi je jedan već uvenuo, tj, svo lišće je bez ikakvog znaka sušenja otpalo.
Sada imam problem s dunjaricom. Sve je bilo savršeno 2 mjeseca, kupila sam ju, nakon što je počela bujati odvezla sam je profesionalcu na podrezivanje i nakon toga je sve bilo u redu 2 tjedna dok nisam otišla na more i ostavila je u rukama dečka na 5 dana.
On također ima biljaka (paprika) na istom balkonu gdje je i moja dunjarica pa mislim da ju je zaljevao dovoljno, ali kada sam došla doma primjetila sam da je zemlja užasno suha, izborana, a listovi pookretani prema gore i savijeni prema unutra. Odmah sam ju potopila u vodu i mislila sam da će se preko noći oporaviti. Ali drugi dan kada sam ju pogledala osjetila sam pod rukama da je lišće potpuno osušeno, krcka na dodir i moglo bi se lako jednim pokretom smrviti.
Vodu nije popila kao obično nego je zemlja još uvijek dosta vlažna, a prošlo je više od 24 sata.
Molim vas za HITNU POMOĆ, što da radim? Da li je zauvijek propala ili ima pomoći? Dođe mi da plačem jer ne mogu vjerovati da se u 5 dana može desiti tolika katastrofa.