Znači uobičajena priča.Dobila sam bonsai.Uvijek sam ga željela i stvarno sam ovisnik o tim drvcima.Imam vrstu carmona microphylla.Visine oko 23 cm,oblik slova s,listići su mu se objesili i počeli otpadati,maleni cvjetići nisu,zemlja se suši a ja ga svaki dan u određeno vrijeme (navečer) zalijem sa prskalicom...u nekoliko mlazova.Onda poprskam i cijelo lišće.Imam osjećaj da ga ne zalijevam dovoljno jer mu je svaki dan nanovo zemlja potpuno suha,a čitala sam da je dobro izvaditi ih iz posude i staviti u posudu punu vode da se natope (ne usudim se to napraviti..) stoji na polici kojih 80 cm od prozora sa nesunčanom stranom,u toploj sobi temperature oko 20-21 stupnja..Pružam mu vlagu svaki dan,a ispod prozora je radijator koji je isključen zbog bonsaia.Ako trebam uključiti vičite,preko noći otvaram prozor da mu nebude prevruće (ne skroz nego na kip).....činim sve što mogu da se oporavi od šoka,imam ga od 12.02.
Što da učinim da se poboljša stanje obješenih listića i da prestanu otpadati? Jeli se to normalno događa ili je to šok?
Kako da ga zalijevam? Zalijem ga toliko dok cijela zemlja ne dobije vode,s prskalicom u širokim mlazovima.
Jeli dobro mjesto gdje ga držim,temperatura svjetlost?
U sobi imam žarulju s danjskom svjetlošću,jel pomaže ako to upalim i držim ga tamo?
Pomoć ljudi,početnički problemi me ubijaju
evo par fotkica bonsaia sada (nažalost nemam slike kako je izgledao prije,ali bio je prekrasan
) i neke slike prskalice kojom ga prskam,mjesta gdje se nalazi itd.