Bok vi znalci. :D Maloprije sam saznala da je moj bonsai, kojeg sam dobila prije dva dana, sageretia theezans. Budući da mi je to prvo drvce i imam veeeeliku želju što bolje se brinuti za njega imam podosta pitanjaca i nadam se da ćete vi koji ga imate pripomoć. :) Znači, ovako.
1. Gdje da ga držim? Zima je, a i htjela bih ga imati u sobi. Smije li biti na toplome, samo ne kraj radijatora ili mora biti vani? I kad zatopli, moram ga iznositi van ili?
2. Kako da ga zalijevam? Čitala sam da vodovodna voda nije dobra zbog kamenca i tvrdoće, nego da bi bila dobra destilirana, kišnica, ili odstajala voda sobne temperature. I koliko često ga moram zalijevati? Zalijevam samo neposredno zemlju ili da prskam i listove?
3. Na kakvoj svjetlosti mora biti? Odmah kraj prozora da dobiva što više svjetla ili može biti na ormaru ne nužno blizu prozora?
4. Onda, čitala sam da je ovu vrstu teško uzdržavati zbog naše klime ( nalazim se u Zagrebu ) pa što kažete na to?
Ako netko ima ikakvih još savijeta kako da mi pomogne s prvim bonsaijem, bila bih zahvalna. :) I evo vam par slikica da potvrdite je li to sageretia i nalazi li se u dobroj posudi. :) Hvala!