Uopće ne mogu zamisliti da bi mi itko od največih bonsaista na svijetu mogao koristiti više nego što mi je koristio Kevin u ova dva dana. Savršen tajming za moju razinu znanja i savršen učitelj baš na polju koje me trenutno najviše zanima i u kojem mi je napredak najpotrebniji. Vi koji ste bili, znate koja čuda izvodi i iz kakvih shit materijala stvara zanimljiva drva, oni koji nisu bili...šteta, stvarno je šteta propustiti takvu jedinstvenu priliku i ne vidjeti na djelu jednog od največih majstora drilanja.
Potpuno nova dimenzija rada sa alatima za drilanje.
Pokušavao sam do sada, nije da nisam ali uvijek je nedostajalo ono nešto, nisam znao što. Sada znam, nedostajala mi je čitava jedna dimenzija. Do sada sam drilao u dvije dimenzije, crtao zamišljenu formu i dubio to što sam zamislio... i nikada to nije bilo to, jer sam radio u dvije dimenzije i tek nakon drilanja pomalo ulazio u treću, u dubinu. To je izgledalo kao reljef. Ponekad kao duboki reljef ali ipak samo reljef. Kevin radi potpuno suprotno.
On ne radi reljef pa ga potom produbljuje, on rezbari iznutra prema van. Potpuno je naglavačke okrenuo moje poimanje drilanja drva.
... a ja rezbarim, onako amaterski, već godinama i umišljao sam si da ponešto znam o drvu.
Kevin mi je pokazao nešto sasvim novo i za mene revolucionarno. Toliko me je šokirao da sam imao potrebu lupati se po glavi... konju, kretenu... kako to nisi skužio ranije. Tako je jednostavno kad gledaš majstora.
A to kakav je čovjek i kakav pozitivac i zajebant, ne treba ni spominjati, vrlo zabavan i simpatičan tip. Totalno opušten i neopterećen, totalno cool... a kakav radnik. Jesemu on je gotovo bez pauze drilao do osam sati navečer. Malo zastane, popuši cigaretu i ajmo na slijedeće drvo. Čovjek radi ko konj. I to ne na način da malo filozofira, malo usmjerava, ne, on drila kao lud. Pokazuje, objašnjava. Svatko tko je htio , mogao je uistinu naučiti fenomenalne stvari i uživati u svakoj minuti druženja.
Hvala svima koji ste došli i posebno hvala Sebi i Dudi koji su uložili velika materijalna sredstva i trud da nam omoguće takvo jedno učenje i druženje.