Mda, molba za stariju ekipu: mogli bi složit neki članak o legalnosti i ostalim peripetijama oko vađenja i stavit ga među one članke za početnike?
Ja, naime, nisam uopće razmišljo o tome dok me neki dan nije sačeko jedan nervozan vlasnik :-D Ja ladno ovo ljeto obradio jednog finog graba koji raste iz hrpe šljunka na nekom bauštelu/parkiralištu. I svratio neki dan obić ga da vidim kako se drži. A kad tamo neki ljubazni čiko maše rukom i zivka me. :-D Sreća moja pa je momak bio zbilja fin i samo mi reko da je to njihovo drvo i da ga ne mogu izvadit i da mu nije jasno zašto im je netko porezao grane na njemu. Reko, ne znam ni ja, svakakvih ljudi ima :-D
Sad me uhvatila panika obzirom da sva dva koja sam zapikirao ovo ljeto su na nekim napuštenim gradilištima i ako pri vađenju naletim na nekog manje ljubaznog vlasnika moglo bi bit svašta :-D Pa mislim da bi možda mogli složit neki članak i upozorit početnike, da ne moraju ko ja učit na vlastitoj koži. Vama je vjerojatno logično da se ne može samo tako ušetat na nečiju zemlju i dignut drvo, ali eto, meni nije bilo i vjerojatno će se još poneki početnik zaletit ko i ja.
Drugo, zna li itko kakve su uopće kazne kod nas? Ja sam gledo neka stablaca po Medvednici, ali mi je nakon epizode sa ljubaznim vlasnikom palo na pamet da je Medvednica park prirode... pretpostavljam da će mi država oderat kožu ako me uhvate u vađenju, jel?
Dajte par informacija, valjda se netko raspitivao i čitao zakone i to, ha?