I sami znate, ako ste ikada nekog pozivali da bude s vama u kući nekoliko dana, da je to dosta triki. Jer nikad ne znaš što te čeka i kako će ispasti, kakav je čovjek koji ti dolazi u kuću..... Ne mogu niti izreći koliko je Jim jedan prekrasan čovjek. Uživali smo s njim u društvu ova dva dana. Baš mi je drago kaj ih nismo poslali u neki hotel, nego što su bili kod nas. Tako se s ljudima još više zbližiš.
Točno je tako kao što je Don napisao... bilo koje ime iz bonsai svijeta spomeneš on ga poznaje, ili je s njim radio, ili ga doveo u svoj vrt (rasadnik) ili nešto slično. Bio je 10tak puta u Japanu, oduševljen je s kineskim bonsaijem (ali ne onim za koji mi znamo). Kaže da u Kini ima fenomenalnih vrhunskih bonsaija. Da će kinezi tek napraviti novi buuuum u tome jer je to prije bila privilegija samo bogatih.
Kaže da dosta kineza radi one tzv.japanske posude koje masno plaćamo, čak rade i otisak 'made i japan' ... mislim, otkrio nam je puno takvih sitnica.
Da, 38 godina se bavi ovim hobijem, svaki mjesec je tjedan dana negdje na putu, uglavnom vezano za posao ili bonsai. Predrag i preljebazan. Pozvao nas da dođemo k njemu (nadam se da i hoćemo već iduće godine). Sve u svemu... žao mi je što neki nisu mogli doći i iskusiti ovo što mi jesmo. Oduševljen je sa svime što je vidio i vrlo rado će doći opet pa će biti prilike za sve bolesne, za one po berbama.....
Jako mi je drago što je S snimio nekoliko filmića u razgovoru s njima (Pallom i Doylom). Da nam je vrijeme bilo naklonjenije moglo je toga biti i više i bolje, ali nažalost protiv onakve kiše nismo se mogli boriti. No, moram priznati da razgovori na toplom nisu bili nimalo razočaravajući, dapače bili su vrlo stimulativni i edukativni.
Hvala svima koji su došli i pomagali oko svega. Ovaj vikend svi smo bili kao jedna velika bonsai obitelj. I osjećaj je baš dobar