Možda neki isključivo stavljaju na hrpice, no svi nikako.
Ja čiknšit stavim ćim yamadori smjestim u posudu, uglavnom u hrpice. Jedan razlog zašto ga stavljam u hrpice je taj da se ne zaserem kad pljevim korov koji raste ispod drva. Manje su šanse ako je na samo 3-4 hrpice.
Drugi razlog je što sa zaljevanjem, ako je razbacan po posudi, već nakon mjesec dana sav propadne u tlo i večinom uvijek je u vlažnom području pa otpušta hranjiva biljci, to mi netreba. U hrpicama je dulje na površini i otapa se samo zaljevanjem, daklje svaki dan ( sada 3x ) ali pomalo, tak da biljka nije stalno pod hranjivima.
Drvima kojima stavljam mahovinu, čiknšit stavim malo ispod površine substrata po cijeloj površini posude, a po vrhu mahovinu, no tu je čiknšit u malim količinama.
Iznimno biljke koje već imaju gustu remifikaciju i veliku lisnu masu, kao i jak korjenski sustav, to zatrpam sa čiknšitom po cijeloj posudi u debljini pelete, večinom igličavci.
...moje dvije lipe