Ja sam u dvorištu imao 30 metara živice od šimšira.Nešto je ostalo,nešto sam podjelio,nekoje preoblikovao u vrtne a 5 posadio u posude.Bolje napreduju oni u zemlji koje režem sa škarama za živicu,onako popreko nego oni u posudama gdje pazim i režem iza svakog lista ili pupa.Po meni je bolje da u zemlji bude do neke završne faze a onda ga porezati i preoblikovati i posaditi u posudu.Izgleda da rastu brzo,ali ne,u posudama je prirast dosta slab i nije na onim mjestima gdje bi ti baš htio.
...ja imam dva, jedan je u trening posudi i taj dobro napreduje, drugi je u bonsai posudi i taj uz svu njegu rikava...
...zanimljivo, ali me ne iznenađuje. Odmah mi je bila sumnjiva količina korijena koju buxus razvije. Izvadio sam 4 kom i svaki je imao ogromnu balu korijena ispod sebe. Vjerojatno je to biljka koja rezanje krošnje podnosi zbog enormno razvijenog korijena, i ako joj taj korijen uskratimo, sadeći je u malu posudu, orezivanje moramo svesti na minimum ili kak Radovan veli, do bonsaia iz zemlje a onda u posudu.
Gal..., jel ovaj tvoj u bonsai posudi u modernom substratu?