Ovo sto sam nabavio za supstrat je:
perlit - agro vermit (ako je to uopste perlit posto nisam ja kupovao nego mi je drug donio iz podgorice posto kod nas nema niceg, a dali su mu to kao perlit)
treset - mjesavina bijelog spagnum treseta, visoko kvalitetnog izmznutog crnog spagnum treseta i gline
Kada da pocnem sa prihranjivanjem?
Na dno posude/sandujka, stavi lomljeni šljunak od 5-10mm pa 2-3cm čistog perlita i onda stavi juniperus u posudu. Kod usađivanja, dobro učvrsti juniperus, najbolje žicom, tako da kad mičeš juniperus, pomičeš posudu. Mješavinu perlita i treseta napravi prema uvjetima kod tebe, ako je sušno podneblje, treba više treseta, ako je pak vlažno, onda manje treseta, treseta ne više od 50% niti manje od 20%. Neki savjetuju samo kemijska gnojiva za prihranu juniperusa, no ja koristim i organska, koja cijele godine stoje na površini posude i otapaju se kod zaljevanja i kiše. Prihranu počni 1g. nakon vađenja. Nema potrebe za žurbom, a do tada ćeš znati više i kvalitetnije složiti mix prihrane za juniperus. Sphagum je odličan za regeneraciju oštečenog korijena i ako ga u tvom tresetu ima i nekoliko posto, to je super.
Sretno