...A pošto još nisam naišao na bolju od ove , moram si na njoj dati truda.
Prvo ću ti reči da si se mogao više potruditi !
...a sad realno i vezano za sve nas i ono što je po meni ispravno
Ako izvadimo vrhunsko drvo, sigurno je da ćemo na njemu lakše napraviti dobru ili vrhunsku kreaciju, ako imamo imalo "soli u glavi" i kreativnih sposobnosti. Naravno treba vaditi vrhunska drva. Ali, treba vaditi i ponešto osrednjih i tak tak dobrih, jer ćemo se na njima prije odlučiti na neki rizičniji zahvat i time sticati iskustva, koja ćemo onda puno bolje primjeniti na vrhunskim drvima. Ako imamo samo vrhunska drva i nedovoljno iskustva, teže ćemo prionuti na njihova estetska kreiranja ili ćemo na njima napraviti štetu, ako samouvjereno krenemo raditi nešto za što predhodno nismo stekli iskustvo ili ćemo sami sebe osuditi na isčekivanje nekog majstora koji će nam reći kaj da napravimo na drvetu. Nemam ja ništa protiv majstora, naravno od njih se može puno naučiti, no cilj svakog od nas, barem meni je, da sami radimo na svojim materjalima i iz njih napravimo najbolje što znamo. Kroz ova tak tak drva, stićemo i hortikulturalna iskustva za pojedine vrste i time postajemo iskusniji, kako yamadori održati na životu.