po meni treba šutit, skupljat i radit na drveću...
ne se umišljat i trčat pred rudo u bilo kojem pogledu...
neee previše ''taalasat'' okolo sa time kak imamo suuper lookacije, yamadorija koo pljeve, naajbolje položaje i sirovi materijal u Evropi ili svemiru... jer po meni je to opasno...bude postao turizam, rekli mi nekome gdje su pozicije ili ne...
pa nisu ljudi glupi...imaju i oni Google Earth, i GPSe, i aute i svoje čajkomlate, i sve skupa...a prevelikim hvaljenjem če ih se preveć zaintrigirat, a kad kap prelije čašu bu kasno...
ne bih baš volio sretat nekakve talijančeke, englezčeke ili bilo koga da mi tumara po našim brdima i čupa drveće...ko što neću niti ja pri njima, ''v njihovom dvorištu''...
držmo se mi sebe, nalazimo se, pričajmo i učimo zajedno...
ja opće ne razmišljam na način da ćemo ''mi'' nekaj napravit ''kad bumo spremni za ovo ili ono'', ''kad bu nam materijal dost dobar za sim ili tam'', 'ko bu kaj rekel'' itd etc...
a ovaj daleki svijet mene previše ne dira...
najljepše mi je kad se nađem sa nekim normalnim i popričam o nekom drvetu uživo, o nekoj grani, korijenu ili mahovini...bez reflektora, ceduljica, nagrada, kategorija...
i kaj mi vrijedi gubit vrijeme surfajući okolo i buljeći u tuđa drveća, raznorazne izložbe i sl., kad mogu bit u vrtu ili radioni i nešto sam stvarat...pa makar to biila lowest of the lowest kategorija kvalitete ili čega već...
hoću reći, više volim pratit svoj filing i guštat, nego čijagod pravila, ukuse, nagrade ili kajgod...to me ne tangira preveć...
malo sam skrenuo sa teme...ali i drugi su...pardonček...
kaj se tiče ovog drveća, moji favoriti su oni Don-ovi...Savinni mi je zaakon, No1!!, a sviđa mi se i ona breza, makar je malo previsoka...