A da. Imali su jednu veliku pošiljku drva i među njima se moglo naći stvarno dobrih stvari. Samo to je bilo tak skupo za naše pojmove da se baš i nije prodavalo i počelo je rapidno propadati. BK Zagreb je organizirao akciju i spasili smo što se spasiti dade, nešto smo i zaradili a onda je večinu drva kupio neki dubrovački hotel i to je najvjerojatnije krepalo jer teško da su znali održavati kako treba.
Ostali su burgerijanumi i njih nisu uspjeli ubiti usprkos trudu koji su uložili u to.
Oba imaju dobra debla i od jednog bi se čak dalo napraviti vrhunsko drvo ali opet su zeznuli stvar. Pustili su mlade grane da prerastu, nisu ih orezivali niti ožičavali, pa se dogodilo da se stare grane posuše a krošnju čine mlade zelene i ravne šibe koje imaju lišća samo na vrhovima. Trebalo bi od početka početi raditi na krošnji. Cijena je oko 5000 ali daju i popust od 35 %
Prošle godine sam bio pri lovi pa sam htio kupiti jednoga od njih ali za najviše 2500 kn. Nisu dali.
To bi zapravo bila dobra investicija jer drvo za nekih tri godine, ako se dobro napravi, može vrijediti trostruko, ali ja se time ne bavim zbog love i prodaje pa mi se ne daje velika lova za drva.
Šteta za njih jer i dalje propadaju i teško da će preživjeti još godinu dana u tim uvjetima.