S rezanjem ti mogu samo reč da je stvarno svejedno kad biljku režeš, ja imam dosta biljki koje možeš rezat kad god, ljeto,jesen,zima,prolječe i uvek poteraju dalje. S japanskom trešnjom nemam iskustva pa ti nemrem točno reč, al mislim da to slobodno režeš kak ti paše.
Ako želiš da ti se deblo deblja i grane onda moraš na njima imat zelene mase, znači ako na jednog grani imaš više zelene mase nego na drgoj ta če s vremenom postati deblja.
Zaljevanje e tu se neču petljat jel me svaki put popljujeju "Iskusni" članovi.
Jedan savjet kod rezanja, nađi neku grančicu na kojoj možeš experimentirat i određi ju na neku duljinu, i gledaj kolko če se od reza ona posušit, neke biljke se znaju dosta posušit pa ti je to bitno da vidiš kak ti se biljka ponaša. Ovak moj savjet ti je reži između 2 pupa, tak da onog kojeg želiš sačuvat od njega što dalje odrežeš. Ak se slučajno bolja kviše suši onda ideš pup iznad od onog okojeg želiš sačuvat, jel sam skužil da biljke najviše teraju na vrhovim grana, tj. prvo se pup otvara na vrhu grane pa se postepeno otvaraju pupovi prema unutra.
Evo valjda je malo pomoglo :)