0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
mozda jesen je u pitanju :)
Nesto malo imao sam i ja na obicnim grabovima ali ne na svima,tako da neznam tocan uzrok.Kada lisce izgubi svoju ljepotu i pocne se susiti i smezurati,ja sve rucno skinem sa drveta.Na taj nacin sprjecavam eventualno daljnje sirenje bolesti.
Na rano proljece prije pupanja krosnje drvaca gdje su pupovi i sitne grancice poprskam sa bijelim uljem.Tako suzbijem neke od bolesti odmah u startu.Nakon prskanja ostane malo crvenkaste boje ali ona sa vremenom nestane.Zanima me dali vi prakticirate kakvo zimsko prskanje.
Tjekom vegetacije ja prskam sa Artea 330-EC od Herbosa.To mi je preporucila gospoda u poljoprivrednoj apoteci.Navodno to koriste i vrtlari u rasadnicima.Sredstvo je inace namjenjeno za suzbijanje pepelnice,hrde,smede pjegavosti,palezi u zitaricama.Od kad prskam sa time nemam pepelnice na hrastovima,grabovima i javoru.Znaci da nesto valja.Prskam i u prvoj fazi kad se pupovi otvaraju kad su najosjetljiviji i kad je najlaksa mogucnost da se zaraze listovi sa gljivicama koje se takoder bude sa toplijim danima proljeca.