U subotu sam radio sa terrierom. Onak iskreno, nisam baš oduševljen. Alat služi svrsi i odradi posao no, teško ga je kontrolirati. Največi problemi su kad se drila dio gdje se dodiruju živi i suhi dio na deblu. Koliko god lagano pristupio tom spoju, on odbaci terrijer i može napraviti štetu. Pokušao sam na sve načine ulaziti na takve spojeve, no on pod svim kutevima držanja, reagira jednako. Radio sam na hrastu i glogu. Možda će sa borovima biti neusporedivo lakše kontrolirati alat. Okretaje sam držao na "3" na makiti, mislim da je to negdje oko 15000-16000 okretaja.
Za razliku od terrijera, dvanajstopero glodalo na 11000 okretaja, radi puno mirnije i lakše ga je kontrolirati, no zbog svoje veličine teško ga je uvući u unutrašnjost krošnje... dakle samo za rad na grdosijama i otvorenim tankim dijelovima.
Terrierom sam napao i donji dio klampa, nakon odstranjivanja suvišnih grana, tu je bio puno mirniji, jer je svo drvo živo, bez suhih djelova, na istom komadu probao sam i rad sa naranđastim tropercem koji po mom ukusu, daje puno prirodniji kanal i "mustru".