Kako me već bije zao glas da skupljam samo velika drva, ili da me zanimaju samo velika drva, ovaj post pišem kao poruku da nije tako. Jako sam sretan i s ovim mališanima. Mislim da imaju sjajnu budućnost.
Ovi ligustrumi su prilično stari....dolaze iz živice koja je posađena prije 80-ak godina, i takav materijal nije lako naći. Kako u krajnjoj veličini neće biti puno veći nego što su sada, mislim da će, obzirom na velike i dobre nebarije i snažna debla, odavati sasvim moćan dojam. Treba imati na umu da oni do sada nisu uopće oblikovani, samo grubo orezivani u osnovnu strukturu. A već izgledaju zanimljivo!!! Imam još takvog materijala. Nisam ih sve fotografirao, nije mi se dalo, samo par koji su mi zanimljiviji. I ovo im je prva godina u posudama. Slijedeće proljeće dobiti će prvo ožicavanje, možda neki sjednu i u nekakve privremene posude. FS (
for scale) (fejsforskejl) je termin koji sam izmislio kako bi objasnio i opravdao pojavljivanje moje
na fotkama, a da ne mislite...majmun se voli slikavat
..., naime, uz lice, najbolje se vidi veličina, to jest razmjer...mjerilo...slikanog predmeta.
Nadam se da će vam se svidjeti.
http://sandevbonsai.blogspot.com/2009/09/few-of-my-smaller-trees.html P.S. gomile smeđeg na površini supstrata su gomile čiknšita, nebari se ne može vidjeti sve i da hoće