Kak vam se svima uopće ćini taj ariš? Jel vam to baš ono dobro drvo ili tek prolazno?
Iako uz tlo daje dojam neke širine... cijelim tim muvingom je jednako debel... kaj ja znam... !
Najviše pitam zato, jer sam našao jedan sličan mugo, no sa drugačijim (meni boljim) zavojima od ovih... taj mugo me čak i privlaći... no još ću si dati vremena za odluku o kolektingu...
To su 2 različite vrste i drugačiji je kriterij odmah. Puno je lakše naći mugo sa ludim zavojima nego ariš.
Sigurno je tako, no jel ti se sviđa ovakav muving debla?
Mani se ovo drvo sviđa, jako. Nije tu presudan samo muving, koji je relativno blag za mugače. Sviđa mi se ova fenomenalna kora, ... baza debla koja se uper širi, i krošnja je dobra (iako promjenjiva) i ... sigurna sam da mu nije bilo lako 'prepustit' takvo drvo.
Mugo ima puno lošiju koru i njegov adut je bolji muving, mislim da bi se to kog njega trebalo više gledati. Mislim da bi možda ovakav muvin bio daleko ispod željenog muvinga jednog pinus mugo-a. No tu ima toliko parametara koji bi mogli pobiti ovu moju rečenicu da je uopće bezveze ovak na blef (na neviđenodrvo) govoriti jel bi bio dobro ili ne.