... Iskopana je sa kompletnom balom pa je kod usadnje nekaj korjenja porezano, kod iskopa je nekaj grana porezano uglavnom kod suhog vrha gdje je sad oguljena kora (zato sad shari ne smoli), na proljeće je otvorila pupove, pustio da izboji sazriju pa sve porezao zajedno sa nepotrebnim granama, a nakon par tjedana je bacila povratne pupove skroz do debla...
Znaći sad nisi rezao ništa?!?!
Ja moju nisam ni pipnuo nakon usadnje! Mislim si da bi je sad trebalo orezati, tak da ostavim ponešto novoformiranih pupova. Možda bi u ova dva mj. prije zime, bacila još pupova.
Mojoj je uklonjeno jedno kompletno deblo. Izvadio sam je sa balom, no glavne korjene koji čine nebari, sam srezao da stane u posudu. Ispod toga je ostalo sitnih korjena taman tolko da pumice ispune posudu, u brojkama 2/3 sam maknuo, a 1/3 je ostala. Sad se uz kompletan rub posude vide buseni korjena koji u nekoliko nizova kruže posudom. Svo to vidljivo korjenje je debelo kao uložak penkale i malo deblje, onak crvenkasto smeđe boje. Ne suši se kao kod grabova, već je jednako saftno jel u zraku ili u pumicama. Bez obzira kaj je nisam rezao kao ti (dakle kompletna krošnja minus deblo koje sam odmah maknuo) bacila je povratno. S Walterom nisam uspio ništ razgovarati, pa si mislim da ništ ne diram i pričekam dok dođe do mene u 10mj. Sve tri su tak dobre da mi se ne eksperimentira s njima.