...Vrlo korektna suradnja sa gospođom Majom iz
>Agro Hoblaj nastavlja se na obostrano zadovoljstvo.
Dakle riječ je o tresetu, koji već dugo tražimo, a
>Agro Hoblaj nam ga može ponuditi...evo odlomka iz maila----
...Nastavno na naš telefonski razgovor šaljem Vam i fotografiju bijelog treseta kojeg uvozimo iz okolice Rige te prema Vašim potrebama možemo Vam ponuditi BLOCK PEAT u granulaciji od 20 - 40 mm. Block peat je dobivem drugačijim načinom proizvodnje - dugotrajnijim, od običnog MILD bijelog treseta te isti upija u sebe mnogo više vode pa je i shodno tome i malo skuplji od običnog. pH vrijednost bijelog treseta je 3,5 - 4,5. Pakiran je u big bale od 6,6 m3 (6600 litara) i cijena je 1.500,00 kn / bala + PDV 23%....Možemo uzeti svih 6600 L ili će nam i tu izaći u susret i za nas prepakirati u manje vreče, no to neće biti prešano, što mene osobno ne smeta, a gdi bi mi to i prepakirali. Cijena se neće povečavati u slučaju prepakiranja!
Daljnji dogovori tu nisu stali, pa očekujem ponudu treseta veće granulacije od 40mm no tu treba očekivati i veću cijenu... pa će najvjerojatnije biti odličan i ovaj od 20-40 mm.
Kod njih je moguće nabaviti i kokosov treset... no kako rekoh... ja ću biti prezadovoljan ovim bijelim litvanskim tresetom od 20-40mm....
...za sada samo ove fotke...bolje uskoro!