Gal! Sve što kažeš, sve je na mjestu. Šteta samo što ljudi moraju sami doći do istih stvari na kojima su drugi već davno prije njih slomili zube. Ali neka...kako kaže istefano...možda je najbolje probat sam. I najbolje naučiš također. Sporije ali temeljito i bolno.
Što se tiče Ariesovog nezadovoljstva komunikacijom u Botaničkom na izložbi, šteta zbog toga i žao mi je što nije naišao na razumijevanje, ne znam s kim je pričao, ali, znam zašto je moglo doći do takve situacije.
Sam sam nebrojeno puta bio u situaciji da me ljudi pitaju o bonsaiju a da sam vrlo brzo skužio, već po njihovoj prvoj rečenici, da o tome o čemu pitaju nemaju nikakve niti približne informacije. Pa ajde onda objasni i odgovori nekome na pitanje kada ti priđe čovjek i pita..."a kako se radi to drveće...jel vi nih s nečim režete...zašto su vezani?...da ne bi rasli..." ..."da ne pobjegnu"
...i onda ljudi očekuju da ćeš ih nečemu naučiti a uopće ne razumiju o čemu im pričaš. Dakle, nužno je nekakvo bilokakvo predznanje da bi se uopće mogli razgovarati o tome. A onda kad napokon naleti neko koga to stvarno zanima, možda si to bio ti Aries, onda već taj jadnik koga tako ispituju tamo cijeli dan nebuloze bude tako ispiž.en da uopće ne trza i ne zarezuje živu silu. To sve jako dobro znam, jer sam od polovice devedesetih do sada u takvoj situaciji bio milion puta i doslovno više nikome nisam imao želju objašnjavati ništa. Sorry Aries ako sam taj ignorantski raspoložen tip bio ja! Vjerojatno mi je već bio ispran mozak. Ipak...poslušaj Gala, čovjek dobro priča i nalazim svoje davnašnje početničke greške u njegovom tekstu.
Pozdrav