Po mom mišljenju moguće je da:
1. Previše je zaljevan, kompost vjerojatno nije dobar (propustan) i voda nije mogla izaći što je dovelo do truljenja korjena a odbacivanje lišća je samo zadnja faza pri umiranju ovog fikusa.
2. Zbog toga što nije presađivan korijen je zagušio posudu ( u tom slučaju rast biljke izostaje, gubi lišće i suši se). podugni oprezno fikus iz posude i provjeri da li je zemlja prepuna korijena. Ako je, pokušaj presaditi drvce
3. Moguće je da mu ne odgovara mjesto na kojeg si ga stavila (ako si ga premještala)
4. Za slijedeće nisam sigurna da li je moguće, ali postoji vjerojatnost: moguće je da drvcu treba samo svježeg zraka kojeg nije vidjelo jako dugo. Naime, iako se fikus vodi kao sobna biljka, ipak je to samo drvo. Pričekaj da noćna temperatura bude barem 15 stupnjeva i iznesi na neko pogodno mjesto na balkonu ili prozoru. Ako ima nade za njega mogao bi živnuti zbog toga.
Iako, teško ta će taj oživjeti. Mogućnosti su poredane redom po većoj vjerojatnosti što se događa.
Ako ima tko koju pametniju misao ili sam nešto pogriješila, slobodno neka me ispravi. Ipak sam i ja početnik (samo što manijakalno čitam i eksperimentiram
)