Prokomentirao bi malo demo/radionicu na nekim drvima...
Moja nigra je nešto sa čim nisam zadovoljan, ne velim da se moglo napraviti remekdjelo od materjala koji jedino dobro što ima je nebari, no to nije ispao dobar demo materjal i fali mu još puno povratnih izboja da postane zanimljiv. Za sada je to samo "špageti bonsai" kak je i Walter rekao.
Moj grab je ispao i bolje nego sam se nadao. Mislio sam da će ga srezati niže, no ovak mi se čini da je u odličnim proporcijama i da će več kroz 3g. imati odličnu remifikaciju.
S&D mahaleb je ispao skoro kak sam si ga i ja zamišljao, a S je odradio dobar prvi driling i čini mi se da sada ima odličnu osnovu za idući stajling, koji će usljediti nakon novih izboja i rekuperacije drveta, pa to je mahaleb, to tjera ko ludo.
Donov trostruki grab me najviše iznenadio i zasjao je u odličnom svjetlu, po meni je to najbolja transformacija konvencije!
Čajkova bukva je sama po sebi bila odličan starter, sa izvrsnom krošnjom, deblom i karakterom, osim nebaria, a to se ja sam ni u snu ne bi usudio ići margotirati. Tak je to kad poznaš hortikulturu i vrstu, onda kao Pall dneseš laganu odluku za margotu. Vjerujem da će to biti predivno drvo.
Na žalost, zbog zauzetosti mojom agli nigrom, nisam pratio niti vidio kraj na bjelograbu i još ona dva drveta kaj su radili S i Č, no sve u svemu, oduševljen sam ovakvim tipovima demo/radionica, jer i sam sam si tako nešto priželjkivao u početku organiziranja konvencije.
Ocjena 4, a navijam da na IV konvenciji doživim čistu peticu