Okej, fino se temica rashuktala, htio sam komentirati još danas s posla, al me gazda snimao tako da se nikako nisam mogao opustiti i pisuckati kako htjedoh pa rekoh strpit ću se dok dodjem doma. Lijepo da si se Ana uključila sad ih možemo, stereo, s dva fronta daviti, a i vidiš čim je i cura s pitanjima u igri dečki počnu i slikicama visualizirati odgovore, tak da je to sve za pet.
zezam se, ne zamjeri imenjače, thx na slikama, da, da to je inspirirajuće. Tako sam si ja odprilike zamišljao drvo. I drago mi čuti da ga ne moramo aklimatizirati, (bar taj grabar ne) to što don kaže pod gubljenjem vremena sam si i ja nekako mislio no nisam htio izletavat s glupostima. U svakom slučaju po fotkama vidim da je drvce po vađenju u kašeti, ili kanturini, pa po presađivanju ide u manju a bi na kraju poslije par godina osvanulo o onom plitkom tanjuru, to mi je još enigma no zasad se neću zamarati time. One thing at the time.
...možeš i na dva puta
aha! tako sam si i ja odprilike to i zamislio, nema šanse da lipsam s krampom, lopatom, štemerom, pilom, i čim sve ne par kilometara, pa opet nazad još uz to sve i s ko zna kolko kila bonusa.. Tako da ću ja lijepo s noge na nogu prema vinogradu u izvidnicu i kad nađem nešt primamljivo vratim se s biciklom na kom ću gurat alat.
Da, oko 2 prsta veće od bale korijena.
primljeno na znanje
drvo kod Peveca, objasnite mi kako ga uzgajati?...
joj da, to mi nije akcija, nebih želio zvučat odbojno il arogantno prema nekom ko je dobio baby bonsai na dar i iz ugla čita ovaj post, no ti "ready to use" fikusi i ostala egzotična ekipa me ne zanimaju. Ja bih baš htio minijaturno vizualno staro drvo naše klime. Jasno mi je da ga nažalost nemogu držat na stolu u dnevnom boravku, no ak on mora bit vani, bit će, samo nek on s vremenom proprimi izgled prastarog mini "lord of the rings" mačo drveta. Baš me i ti listopadni nekako više golicaju no zimzeleni, o kojima je bilo riječi u par odgovora prije.. Kužim ja da je neka vrst prestiža imat tak neki neznam recimo bor sav isskarificiran raznim jin, sharimiki i sabamiki tehnikama i to je prekrasno al znam da otom nemogu ni pričat, a kamoli pokušavat napravit tako nešt. Mada kopka me to što kad odem recimo na stranice Marca Invernizzia i slinim po galeriji na one silne fotke oguljenih borova, sa vizualno radikalno bijelim dijelovima suhog dijela debla koje kasnije kompariram s oguljenom crnogoricom naših hobista sa hrvatskog weba vidim da ta ljepota kontasa suhog dijela stabla i živog nije ni približna. O čemu je tu točno riječ? Dali je čovjek jednostavno master? Dali je riječ o istočnjačkoj crnogorici koja ima bolji kontrast tih boja? jel fotošop u igri? Il sam ja jednostavno zelen pa nisam vidio najlijepše bonsaie balkanskih gurua?.. Nemojte zamjerit ovo pitanje,, nije da omalovažavam skill naših hobista, jednostavno me zanima u čemu je kvaka?