0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.
sve je to prijateljstva radi...sva ta žrtva i to...
Ako je bjelograb dosta snazan, onda bi ga mogao u proljecu malo jace pincirati.
Citat: Igor - 28-12-2008, 10:44:05Kako planiras sljedece, hortikulturne faze ovoga drveta?Ako je bjelograb dosta snazan, onda bi ga mogao u proljecu malo jace pincirati. Tako da mu sto vise forsiras ramifikaciju ...S ovim orezivanjem smo ga dobro "vratili unazad", neka žica fiksira grane na ovim položajima, pa ćemo na proljeće vidjeti kako dalje. U krošnji ima mjesta gdje jeramifikacija već sada dobra, a isto tako oma mjesta gdje još fali liste mase i grančica, tako da sve to treba izbalansirati i poraditi na tome ... kroz iduću sezonu rasta...Uspoređujući u > Galeriji slike 6 i 8 se lijepo vidi koliko su grane odebljale u ovu sezonu .... nevjerovatno!!!!
Kako planiras sljedece, hortikulturne faze ovoga drveta?Ako je bjelograb dosta snazan, onda bi ga mogao u proljecu malo jace pincirati. Tako da mu sto vise forsiras ramifikaciju ...
Ako vam se čini da centralna grana malo strši evo slike iz drugoga kuta. Svakako na njoj očekujemo još izboja čime bi popunili prazninu u krošnji na tom dijelu.I još jedna slika da se vidi ramifikacija.
Ja mislim da vam je drvo sranje i da ništ ne valja.
...meni možda sad čak i izgleda bolje s lišćem, s vremenom se bude to zasigurno promjenilo. Jedino mi nije jasno zažto ste ostavili ove grane ispod crte koje padaju prema dolje?