0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Citat: gal - 25-07-2007, 13:44:47kad ćete mu prikraćivati izboje? ... Pall je spominjao "september" - rujan, ak se dobro sjećam (nikako da nađem vremena da pogledam dvd-e). Nekako ne vidim razlog zašto baš tada?Nakon vadjenja odrezali smo samo one grane koje su definitivni visak i dosta toga treba jos skresati. To bi napravili mozda i sada, ali grab je toliko zagustio da se uopce ne vidi glavna struktura i zato cemo to napraviti kada mu lisce otpadne. Cini mi se da je Pall za listopadno drvece spomenuo da je sezona rasta najbolje vrijeme za prikracivanje izboja?Citat: gal - 25-07-2007, 13:44:47ps/... kakav je to krokodil dolje? Taman se odmarao na grabu kada sam ga dosao slikati .
kad ćete mu prikraćivati izboje? ... Pall je spominjao "september" - rujan, ak se dobro sjećam (nikako da nađem vremena da pogledam dvd-e). Nekako ne vidim razlog zašto baš tada?
ps/... kakav je to krokodil dolje?
Nego pitanje: kad ćete mu prikraćivati izboje?
Cini mi se da je Pall za listopadno drvece spomenuo da je sezona rasta najbolje vrijeme za prikracivanje izboja?
Otpalo je svo lišće na grabu i sada prije ožicavanja izgleda ovako. Ovo je izgled graba nakon 2 sezone rasta u drvenoj kašeti. Neke grane su namjerno preduge jer smo ih pustili da rastu i debljaju.
Citat: Andrijachi - 22-12-2008, 15:55:27Otpalo je svo lišće na grabu i sada prije ožicavanja izgleda ovako. Ovo je izgled graba nakon 2 sezone rasta u drvenoj kašeti. Neke grane su namjerno preduge jer smo ih pustili da rastu i debljaju.Hoćete samo žicati ili ćete grane i orezati da se remifikacija približi deblu? Mislim da je ovo sada odličan materjal za izabrati pupove koji će stvoriti bazu iz koje će se remificirati razgranata krošnja.
Citat: Mario - 23-12-2008, 08:41:58Citat: Andrijachi - 22-12-2008, 15:55:27Otpalo je svo lišće na grabu i sada prije ožicavanja izgleda ovako. Ovo je izgled graba nakon 2 sezone rasta u drvenoj kašeti. Neke grane su namjerno preduge jer smo ih pustili da rastu i debljaju.Hoćete samo žicati ili ćete grane i orezati da se remifikacija približi deblu? Mislim da je ovo sada odličan materjal za izabrati pupove koji će stvoriti bazu iz koje će se remificirati razgranata krošnja.Kak misliš 'ramificirati razgranata krošnja'?! Ramificirati znači granati, razgranati.... Jel to lapsus il si htio nekaj drugo reći?!
Citat: helleborus - 23-12-2008, 09:09:30Citat: Mario - 23-12-2008, 08:41:58Citat: Andrijachi - 22-12-2008, 15:55:27Otpalo je svo lišće na grabu i sada prije ožicavanja izgleda ovako. Ovo je izgled graba nakon 2 sezone rasta u drvenoj kašeti. Neke grane su namjerno preduge jer smo ih pustili da rastu i debljaju.Hoćete samo žicati ili ćete grane i orezati da se remifikacija približi deblu? Mislim da je ovo sada odličan materjal za izabrati pupove koji će stvoriti bazu iz koje će se remificirati razgranata krošnja.Kak misliš 'ramificirati razgranata krošnja'?! Ramificirati znači granati, razgranati.... Jel to lapsus il si htio nekaj drugo reći?! Remificirati čipkasta krošnja.... je trebalo pisati, onda mi je izgledalo da me se neće shvatiti, pa sam išao mjenjati, pa me kolegica nekaj pitala i .... lapsus .... hvala draga
Citat: Mario - 23-12-2008, 09:15:21Citat: helleborus - 23-12-2008, 09:09:30Citat: Mario - 23-12-2008, 08:41:58Citat: Andrijachi - 22-12-2008, 15:55:27Otpalo je svo lišće na grabu i sada prije ožicavanja izgleda ovako. Ovo je izgled graba nakon 2 sezone rasta u drvenoj kašeti. Neke grane su namjerno preduge jer smo ih pustili da rastu i debljaju.Hoćete samo žicati ili ćete grane i orezati da se remifikacija približi deblu? Mislim da je ovo sada odličan materjal za izabrati pupove koji će stvoriti bazu iz koje će se remificirati razgranata krošnja.Kak misliš 'ramificirati razgranata krošnja'?! Ramificirati znači granati, razgranati.... Jel to lapsus il si htio nekaj drugo reći?! Remificirati čipkasta krošnja.... je trebalo pisati, onda mi je izgledalo da me se neće shvatiti, pa sam išao mjenjati, pa me kolegica nekaj pitala i .... lapsus .... hvala draga A kolegica?! A čipkasta ?! Što kolegica ima na sebi? Da nisu možda čipkaste čarape pa si se malo zbunio... nisi više znao što je čipkasto, ona ili krošnja ... A Mario, MArio
Ovo je izgled nakon sezone rasta. Ništa nismo kidali. Oblikovan je na konvenciji, ako se sjećate, i od tada je slobodno rastaoEvo linka na razvoj stabla > My-bonsai Gallerija - BjelograbSvakako bi sada trebalo srediti krošnju, pozatezati nege grane na pravo mjesto, pokratiti viškove i raditi na daljnjoj ramifikaciji...
To je bio prvi hrvatski yamadori koji mi je preko interneta opao u oko