drvca su vam prekrasna
. istina je da mozda imate malo vise srece od nas kontinentalaca, no vjerujem da nije lako pronac nesto tako, tako...njam.
. mi uglavnom ovdje nalazimo drvece 2 m visine (ako imamo srece), i zacijeljujemo rane godinama. zanima me kako vam ide s iskopavanjem? znam da krs bas i nije med i mlijeko.
svakako vam savjetujem da sto vise trazite sada dok ste slobodni, jer kad jednom krene familija, kao nama, tesko da se i jednom ili dva puta mjesecno izvucete od kucnih obveza i djece. i mi smo ove godine nabavili dosta drveca. imali smo srece da je botanicki vrt vadio jednu ogradu napravljenu od ligustruma prije 40 tak, 50tak godina. ima komada od 20-30 cm širine. odlični su. nazalost nemam fotke da vam pokazem no moramo ih uslikati kad vidimo da pocnu tjerati. ligustrum je kao 'drac' pa se nadam da nece zakazati. imali su dosta površinskog korijenja.
prošle godine smo 'otkrili' jos jednu vrlo interesantnu vrstu koja nam je ovdje dostupna- Ostrya carpinifolia ili crni grab. odličan je iz vise razloga. raste dosta grmoliko, tako da i prilično velika stabla imaju puno niskih grana, listovi su maleni kao kod bijelog graba, a kora prilično tamna i dosta dekorativna. korijen se siri dosta plitko tako da mislim da niti prezivljavanje nece biti problem. prosle godine iskopali smo nekoliko manjih, a ove smo se namjerili na jednog kapitalca. ako prezivi, a hoce :) saljem fotku. ima li tko iskustava s crnim grabom?