Rupe na posudi sam radio sa flašom od Jamničke a male rupice za žicu sa cjevčicom od flomastera. Mjere su taman kako treba.
Nego, koliko treba da se to osuši? Naime od subote do danas nekako ne vidim da je počelo tvrdnuti.
Možda sam pronašao sredstvo za usporavanje stvrdnjavanja naime u smjesu sam ubacio nešto starog bajca. Smjesa je fino posmeđila ali nikak da se počne stvrdnjavati
Moja skromna iskustva su da obični cement i ljepilo za pločice, trebaju 3-4 dana do vađenja iz kalupa. Bijeli cement sa dodatkom za vodonepropusnost, spreman je za vađenje nakon 24h i onda sušenje/kristalizacija. Jedna posuda ispala je iz kalupa turbo brzo, kalup sam napunio u 18h, i izvadio posudu drugi dan u 10h. Kolko mi se čini, sve je u odokativnim omjerima i temperaturi sa vlagom zraka. Ako si dodao bajc u smjesu, možda će stvrdnjavanje teći puno sporije. Ja sam jučer oko 17h završio jedno punjenje i već jutros nisam mogao deformirati smjesu, nadam se da će predvečer posuda biti van kalupa
Rupe na velikoj posudi režem sa čepom od WD40, oštar je i taman dimenzijama, a manje bušim po GP principu, štapićem.
Pobajcal sam 3 posude i fora mi je kaj se posuda suši i preko boje, a kad boja postane suha, onda je i posuda došla do kraja sa kristalizacijom, kad to prođe, bacit ću drugu ruku lak-lazure.