Vjerojatno je baka puna iskustva pa zna kaj priča
Istina je da su Novaki tik do Poljanice, ali nisam siguran da imaju istu cijev za vodovod. Raspitat ću se pa javim, a sad o onom kaj znam.
Uzeo sam vodu iz stana u Španskom, jednu od flaširanih u dučanu i ovu iz pipe u Poljanici. Stavio sam tri iste posude sa istom količinom vode na vatru i pustio da voda pokipi. U posudi sa vodom iz Španskog, ostao je bijeli talog po dnu i po stijenkama posude, ova flaširana je ostavila neke mrvice po dnu, a Poljanička je očistila posudu ko deterđent, ni traga ikakvim naslagama. Drugi dokaz da kamenca nema je bojler za centralno koji radi več 6 g, pa sam zvao majstora da ga provjeri prije nego priključimo još jedan stan u kuči, majstor je rekel da imamo čistu vodu jer kamencu nema ni traga u bojleru, a u ZG veli da bojler može najdulje 2g bez čiščenja od kamenca, tak veli čovjek. I treči test su tamnoplave pločice u kupaoni u podrumu, na kojima ne ostaje baš nikakav trag od vode i kapljica od vode. Eto sad ak imamo istu vodu, budi sigurna da kamenca nema.