Pogledao sam si kritiku od palla od ovega stabla. Mogu reči da šta sam video na videu, da stojim za onim šta sa nacrtao gore. Mogu i reči da ja nebi kratio sveh grana. Napravio bi osnovno selekciju i ožicao bi jih u polozaj koji mi odgovara, onda bi jih pustio da dobiju na debelini a onda pi počeo sa tehniku "cut and grow". Zna se da ostrya dobro baci povratne pupove... a itak to je vaše drvo i vi ste ga dobro nastudirali i imate zadnju riječ kako če izgledati...
bez zamere Tijek
ma ko bi ti što zamjerio??? si lud? Sve 5
Puštanje grana udužinu kako bi odebljale dio je redovitog procesa takozvanog "bildanja" grana koje radim na svim drvima koja tek kreću u stiliziranje. Ove godine grane su narasle do jednoga metra u duljinu. Slijedeće godine će, nakon kraćenja, biti također puštene čitave sezone da rastu. I žica će morat biti skinuta jer će se promjer jako povećavati. Nakon toga će one tamo sezone ponovo biti orezane. Grane obično debljam dozirano toliko koliko mi paše s obzirom na cjelokupnu sliku. Tako da, ne sumnjaj da ću tako i raditi. A što se tiče sugestije oko konstrukcije krošnje...rekoh, sviđa mi se.
Ja ti nisam baš tvrdoglav ili pretjerano fiksiran na jedno rješenje, i volim dopustiti ideji i dizajnu da evoluira. To znam iz iskustva već po tome što su mi se mnoge ideje promijenile s vremenom i prvotno zamišljeno je postalo sasvim nešto drugo. Bolje. Dakle, rekoh, ovo je samo bila nabačena skica i ja je nisam niti računao za drugo.
Sve tvoje primjedbe i sugestije su super i volim ih čuti i vidjeti.
Hvala vam svima na pomoći i prijedlozima. SVI SU SUPER.