.... Vjerujem da se druge vrste drugačije ponašaju, bukve npr. hrastovi.
Čini mi se da su grabovi dosta zahvalni i da ih se može, uvjetno rečeno, vaditi bilo kad.
....
Kaj se tiče bukve, nadam se da smo otkrili najbitniju stvar, a to je što veći broj pupova. Moja iskustva s njima su skroz drugačija od tvojih i S. Vadio sam ih vrlo rano, a ono što nisam napravio, nisam ih dobro zaštitio od vjetra kad su počele otvarati pupove i cijelu sezonu sam imao lagano smečkaste fleke po listovima. Jednako tako i hrast, sakupljao sam ih vrlo rano i vrlo kasno u proljeće i svi su živi, neki su bili skoro bez korijena, a kroz cijelu sezonu su bacali izboje na sve strane.
Drva su tvrdoglava.
Jučer sam gledao video gdje Kimura radi neke zahvate na drvetu i na tom videu bi stvarno trebalo pisati... neke scene sadrže nasilje, žene i djeco zatvorite oči!...
Naravno, nije ga ubio, no cijelo vrijeme se brinuo o stanju korijena, živim žilama na drvu prema krošnji...
Taj video ćemo si mi Ž ekipa pogledati uskoro, uz neke ubodne žvakalice i topli čaj
Nema video veze sa jesenskim rastom korijena, ali ni prikupljanje drva nema veze sa jeseni... mi smo ti koji smo si odredili smjernice, a samo treba razumjeti procese oko nas....