U redu je.Malo sam preterao, SORRY ja sam ipak jos sitna riba za VAS.
Zbunio me: " Odg: Koja je vrsta ovaj sobni bonsai?" koji god da ste odgovor dali ja bih isto pitao.
Ma dobro. Mislim da se ovdje nitko ne ljuti ni na koga. Često se kroz botaniku provlaći ono pitanje: postoje li sobne biljke??!! Tu bi se moglo malo polemizirati, ali načelno ne postoje. Sve biljke rastu u prirodi, vani, na zraku... jedino je stvar u mogućnosti preživljavanja pojedinih vrsta u hladnim dijelovima godine. Onda ljudi vole reći sobna biljka ili sobni bonsai, no to oni nisu. Njih samo preko zime treba zaštititi od hladnoće. Isto tako možeš takvu biljku nazvati staklenička biljka. Nema razlike. A ukoliko netko uopće ne zna koju biljnu vrstu ima doma onda je sigurno najveća pogreška uopće je svrstati u jednu takvu kategoriju 'sobna biljka'.
U svakom slučaju dečki su moguće u pravu i to je ligustrum a to onda nema nikakve veze sa sobnim bonsaijem. Znači da je biljka dosta ugrožena zato što je u sobi. No, nešto fotke baš nisu nekaj... pa da se ne ponavljamo... znaš kaj trebaš ak hoćeš da ti kažemo s većom sigurnosti koja je to biljna vrsta.