0 Članova i 4 Gostiju pregledava ovu temu.
Ne želim razmišljati da sam ja u pravu a drugi u krivu. Može mi se nešto sviđati ili ne. A svatko za sebe neka traži što mu je najbolje... tako da se ne bih upuštala u rasprave o duši, renesansi, usiljenosti i sl. Još nemam maslinu u izložbenoj fazi pa tko sam ja da teoretiziram.
Na talijanskom forumu ima i jako dobrih bonsai umjetnika. Alfiero Suardi, Nicola Crivelli, Tommaso Niccolai ...
katastrofa(gle, ako je problem u meni i u tome da ne znam kak treba, onda...gledajući ovo...niti ne želim znati kak treba)jedino ako mu nisu krepale sve grane koje su vidljive na prvim slikama pa je krenuo iz debla graditi od nule.međutim, niti to ga ne vadi od katastrofalnih ravnih linija grana koje vuče od debla....takozvani pinus stil. sva drva oblikovana kao pinusi...loše naučena (ili shvaćena ili kopirana) japanska vještina
Citat: Sandev - 02-04-2009, 19:00:12 katastrofa(gle, ako je problem u meni i u tome da ne znam kak treba, onda...gledajući ovo...niti ne želim znati kak treba)jedino ako mu nisu krepale sve grane koje su vidljive na prvim slikama pa je krenuo iz debla graditi od nule.međutim, niti to ga ne vadi od katastrofalnih ravnih linija grana koje vuče od debla....takozvani pinus stil. sva drva oblikovana kao pinusi...loše naučena (ili shvaćena ili kopirana) japanska vještinaMeni na jednoj Crnici izvađenoj ove sezone iz debla izlazi na stotie pupova, a grane koje sam ostavio su gole i očito odumiru !Možda se i njemu desila ista stvar?