Da,štošta mi je riknulo, prva drva, ne baš bog zna kak kvalitetna ali već po malo pristojnog izgleda i ramifikacije i meni jako draga jer su bila prva
Razlog -lijenost, mala drva sam sklonio a velika mi se nije dalo nositi... pa one priče, to je autohtono, naviklo na zimu, pa obični grab se ne može smrznuti.. pa možda ne bude tako jako hladno...pa dobro kad je već tako hladno možda ne bude dugo potrajalo... pa sad je već ionako kasno da ih spremim u garažu...klasična lijenost.
Mislio sam da se to neće ponoviti jer više nema šanse da bilo što ostavim vani ali eto, strah me je da niti to neće biti dovoljno.
Donček, ubaci jednu grijalicu u garažu....ima u Bauhausu za 70kn, mali kaloriferić. Staviš ju na 2 na skali od 1,2,3, i na srednju brzinu vrtnje, i to ti je to. Ja to upravo radim i funkcionira perfektno. Temperatura mi u kućici ne pada ispod -1, -2, što mi paše, iako, mogu temperaturu dići koliko hoću, probao sam do +5...samo probao...uglavnom, pustim ga da radi recimo od 21.30 do 24.00, onda ga ugasim, do jutra oko 7h ne stigne se ništa niti smrznut, dođe temp do -2....upalim opet oko 9 ujutro i pustim do 11 ili 12, opet ugasim. Tako da mi temperatura u spremišto varira od -2 do negdje +2 ili +3 u trenutku gašenja grijalice. Grijalicu mogu upaliti i ugasiti iz kuće, tako da ne moram izlaziti van za paljenje-gašenje.
još jedna stvar...ove temperature koje sam naveo su takve dok je vani -8, -6....jedno jutro je bilo -13. ako slijedećih dana bude tako hladno kako govore, morat ću grijati malčice više