0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
...a onda dodje ljetoi snijeg se otopivratio se potocici zeko sretan bi.Ja sam tek nedavno (prekasno) otkrila da pjesma ima happyend.
A kaj se zime tiće, ovo mi razdoblje ide na jetra. Postaje već prehladno da azaleja bude vani preko noći, a ako je stavim u garažu preko dana se skuha ako se pojavi sunce. Stakleni krov je super zimi ali u jesen je pretoplo.
Citat: Mario - 17-09-2008, 09:13:35.... bura mi je katastrofa.... bio sam u JNA u Rogoznici ŠI i na Velikom Drveniku.... katastrofa kad puhneBolje bura nego snijeg .... imam frsustracije još od one tugaljive pjesme kojojom maloj djeci ispiru mozak ....U jednoj zimskoj noćitam gdje je visok brijegsmrznuo se potočić i pokrio ga snijeg.A jedan mali zeko taj potoktraži svud,gdje je kud je nestao to njemu tišti grud.I plače,plače zeko mal,za potočićem timi žali žali zeko sadžali srcem svimi tužan misli zekoda gdje je potok taj,možda laste slijedi onu dalek južni kraj... Već negdje u ovom dijelu pjesme prosječno dijete se guši u suzama, začepljen mu u je nos i uši .... pa niti ne može čuti kraj pjesme:...a onda dodje ljetoi snijeg se otopivratio se potocici zeko sretan bi.Ja sam tek nedavno (prekasno) otkrila da pjesma ima happyend.
.... bura mi je katastrofa.... bio sam u JNA u Rogoznici ŠI i na Velikom Drveniku.... katastrofa kad puhne
... pozdrav svima :)
Citat: helleborus - 17-09-2008, 09:20:10Citat: Mario - 17-09-2008, 09:13:35Citat: Marija - 17-09-2008, 09:02:22Citat: Mario - 17-09-2008, 08:48:24Ova jesen meni liči na zimu, prezimogrozan sam i nepripremljen.... ako mi biljke i prežive...pitanje je kak ću ja Preseli se s Idom u toplije krajeve, npr. u Dalmaciju Tvoj prijedlog se često provlači kroz razgovore mene i moje ljubavi.... oboje smo zimogrozni... no još nismo palili grijanje ko neki, mislim nama je sunce normalna pojava.Nego kolko god je Dalmacija privlačna.... bura mi je katastrofa.... bio sam u JNA u Rogoznici ŠI i na Velikom Drveniku.... katastrofa kad puhneAko je samo do vjetra... onda dragi nema razlike. Lijepo spakiraj kofere i niti prijetit nećeš da si negdje drugdje. Osim po višku kamena.Vidim ja da ti patiš za mojim vjetrom Da ljudi moji, to je istina, kod mene puše kad nigdje drugdje nema ni daška, no usprkos svemu tome... čini se da biljke to vole
Citat: Mario - 17-09-2008, 09:13:35Citat: Marija - 17-09-2008, 09:02:22Citat: Mario - 17-09-2008, 08:48:24Ova jesen meni liči na zimu, prezimogrozan sam i nepripremljen.... ako mi biljke i prežive...pitanje je kak ću ja Preseli se s Idom u toplije krajeve, npr. u Dalmaciju Tvoj prijedlog se često provlači kroz razgovore mene i moje ljubavi.... oboje smo zimogrozni... no još nismo palili grijanje ko neki, mislim nama je sunce normalna pojava.Nego kolko god je Dalmacija privlačna.... bura mi je katastrofa.... bio sam u JNA u Rogoznici ŠI i na Velikom Drveniku.... katastrofa kad puhneAko je samo do vjetra... onda dragi nema razlike. Lijepo spakiraj kofere i niti prijetit nećeš da si negdje drugdje. Osim po višku kamena.
Citat: Marija - 17-09-2008, 09:02:22Citat: Mario - 17-09-2008, 08:48:24Ova jesen meni liči na zimu, prezimogrozan sam i nepripremljen.... ako mi biljke i prežive...pitanje je kak ću ja Preseli se s Idom u toplije krajeve, npr. u Dalmaciju Tvoj prijedlog se često provlači kroz razgovore mene i moje ljubavi.... oboje smo zimogrozni... no još nismo palili grijanje ko neki, mislim nama je sunce normalna pojava.Nego kolko god je Dalmacija privlačna.... bura mi je katastrofa.... bio sam u JNA u Rogoznici ŠI i na Velikom Drveniku.... katastrofa kad puhne
Citat: Mario - 17-09-2008, 08:48:24Ova jesen meni liči na zimu, prezimogrozan sam i nepripremljen.... ako mi biljke i prežive...pitanje je kak ću ja Preseli se s Idom u toplije krajeve, npr. u Dalmaciju
Ova jesen meni liči na zimu, prezimogrozan sam i nepripremljen.... ako mi biljke i prežive...pitanje je kak ću ja
Drveće koje imam ću za koji dan spremiti u haustor.Pitanje za iskusnije:utječe li dužina vegetacije na opadanje lišća prije nego u prirodnim uvjetima.Moje su biljke prolistale mjesec dana ranije nego one vani.
Citat: alan - 17-09-2008, 19:34:09Drveće koje imam ću za koji dan spremiti u haustor.Pitanje za iskusnije:utječe li dužina vegetacije na opadanje lišća prije nego u prirodnim uvjetima.Moje su biljke prolistale mjesec dana ranije nego one vani. Ne, otpadanje lišća uglavnom ovisi o duljini noći i temperaturi. Tvoje su ranije prolistale jer su bile na toplijem. To nije ništa neobično. Samo nemoj takve prolistale u proljeće prerano izvaditi van na prenisku temperaturu. Ukoliko imaš klasičnu kontinentalnu bjelogoricu ili crnogoricu ne trebaš ih spremati prije nego baci sve listove. Zapravo uopće ih ne bi trebao spremati, ali ako su neki mali primjerci koji su osjetljiviji možeš. ILi ih bar staviš u neku zavjetrinu, uz kuću, tamo gdje temperatutra neće ići na -15.
pozdrav svima :)
Alane, mislim da je ipak prerano za sklanjanje drva. Ne znam kakve su temperature kod tebe, ali mislim da je ovo samo prolazno zahlađenje i da će definitivno biti još toplih jesenjih dana.