Meni se čini da je japanski bonsai isto tako evoluirao kao i evropski. Samo svaki na svoj način. Kimura nema klasična tradicionalna drva. Bar ja tako na njih gledam. Možda oblik krošnje da, ali cijeokupna kompozicija ne. On je otišao u svom smjeru. Ima odlična drva. Vjerojatno još impresivnija uživo. Sad sam u to i sigurna jer ak su nas tako iznenadila Pallova zašto nas ne bi i Kimurina.
Evropa je otišla u svom smjeru. Ne cijela. Neki više naginju japanu, neki nekom svom stilu. Sve mi je to jako prihvatljivo i dobro. Mislim da je svaki pomak u bilo kojem smjeru dobar. On dovodi do novih saznanja, pomiče krute granice uma.
Gdje smo mi?? Na početku. Tražimo se. Upijamo. Željni smo znanja. Dobrog materijala. Kvatitete evrope i japana. Ne sumnjam da ćemo daleko dogurati. Jer, kao što je Pall rekao, imamo nekoliko dobrih aduta u rukavu. Mladi smo, imamo dobro podneblje za odlične jamadorije, željni smo znanja, upijanja, napretka, napaljujemo jedni druge svaki dan na ovom forumu, preko telefona, u druženjima. Tako iz dana u dan evidentno idemo gore. Dolaze
iz evrope koje nam ulijevaju svoje znanje u naše glavice i rukice. I kaj bi još.... Uspjeh zagarantiran. A to hoće li bonsai izgledati kao 'Pallovi' ili kao 'Kimurini' nije važno jer i jedni i drugi su svjetska klasa. Sam nek oni izgledaju tak nekak, bar približno... di će nam biti kraj.
Za par godina vidimo se na glasovitim svjetskim izložbama. Ne samo kao posjetitelji, nego kao izlagatelji