Nije problem nositi udvoje kad si na ravnoj cesti. Kad se treba spustiti po neravnoj i kamenitoj planinarskoj stazi, a dok drvo zapinje za obližnje drveče, neophodne su slobodne ruke. Jedva sam živuglavu izvukao.
Spajanje naramenica na konstrukciju nije nikakav problem. Ja sam obični ruksak instalirao na nosiljku i bez problema nosio 50-70 kg i to ovak na sirovom predlošku. Mislio sam isto ko i ti, no pokazalo se kontra.
Ova nosiljka je od predebele cijevi, a dovoljno je lagana. Kad uđu u proizvodnju, bit će još lakše. Ono što ja želim maknuti, a ne narušiti konstrukciju, su poprečne šipke, jer bi one mogle ozbiljno ugroziti leđa. Kad se osmisli tapacirung... majstor će dati zadnju riječ o konstrukciji.
Meni osobno, odgovara ruksak kakav je, no nastojim smanjiti težinu koja se pribraja....Čajkomlatu, vodi, vrečama, alatu, klopi....
Sad dolazi novo poglavlje. Navikli smo sa sobom nositi ruksake sa opremom.... kako nositi dva ruksaka... mislio sam da se na donji preklopni dio odozdola montira torba nekim zakovicama. Kad je nosiljka sklopljena, torba stoji uspravno, a kad je na njoj drvo, torba je ispod. Onak iskreno... samo da ulovim vremena prošetati po centrima. Mislim da ću si instalirati vrlo korisnog pomagača za yamadori lovove, od funkcionalnosti do izdržljivost. Naravno razmišljam i Čajkomlatu napraviti nosač na njemu....