...nakon rezanja suvišne grane krajem 6 mj. glog je ponovo potjerao izboje još niže, dakle po drugi put u sezoni kad je izvađen! Ko kaže da su glogovi problematični!?
Navodno Pall spominje problem s glogom. Meni su se nekad davno, sušile grane na njima iz čistog mira (ili možda nemira). Dva maxi gloga iz živice su reagirala sasvim drugačije. Jedan je potjerao prvi i stao sa zelenom masom koja se krajem ljeta počela sušiti. Mislio sam da je mrtav, no pupovi ispod suhih listića postaju sve jači i vidljiviji. Otkinuo sam 2-3 grančice i vidio da je ispod sve zeleno i sočno. Drugi glog je kasnio nekih mjesec dana u listanju, no nakon prvog, usljedilo je i drugo listanje. Još je uvijek zelen i ako si ne umišljam, tjera po vrhovima novih izboja. Treći, najmanji, je bacio na sve strane, njega sam i žicao i rezao, i on je opet potjerao novi niz grana.
Tri drva iz istog izvora i svi tri različito reagirali.
Problem postoji kod drva koja su sama po sebi loše kondicionirana, ona zdrava, trebaju pažnju i njegu i opet sve to individualno. Generaliziranje je temelj zablude.