Ergonfil, Drin, Amalgerol i slični preparati su uglavno fitostimulatori koji se ne bi trebali koristiti za ishranu preko korijena. Jednostavno zato jer ne sadrže nutritivne elemente u dovoljnim količinama i omjerima. N,P,K, Mg, S, Fe, Cu, B..... To ne znači da se ne mogu usvojiti i preko korijena. Dapače, Amalgerolom se prska i tlo da bi se potaknula aktivnost rizosfere i pospješilo usvajanje hranjivih elemenata. Isto ti dojde kao što je stajnjak zaliha za adsorpciju i razgradnju, a mineralna gnojiva direktna hrana. Drin doduiše ne ide preko korijena već samo preko lista. Ergonfil je sličan sa amalgerolom. U novije vrijeme se razvija i tzv. PRP rizosferna tehnologija.
Ja doma najčešće kupim zelenu plantelu dok trebam više dušika i crvenu plantelu ukradem suprugi dok trebam manje dušika. Sa nojm i zalijevam i folijarno prskam. Uvijek imam malu zalihu drina i amalgerola, no nakon mojeg "kuhanja" korijenja ništ mi nije pomoglo. Za jesen i za iskopance crnogorice imam magicP. U njega čak i nekad umočim korijen kod presadnje. I on ide i zalijevanjem i folijarno. Uz to imam i kilu magnesiogreena već dugi niz godina, i 2 - 3 puta na godinu zalijem sa njime zbog MG-a za crnogoricu i nekih mikroelemenata koji su u njemu jako dostupni.
Prosto ko grah.