Ne znam gdje sam više o tome pisala pa sam se prikrpala ovom naslovu. Mislim da je stvar definitivna i da nema povratka za neka drva. Stvarno smo se prenerazili i vidno ožalostili zbog nekih drva. Sjećate se onog krasnom S-ovom graba s izložbe u Kaštelama prošle godine???!!! On je gotov. To je sad već sigurno. S ga je presadio u veljači kad je ono zatoplilo. On je već i krenuo s listanjem. Nakon toga je ponovo stisnula strašna zima, bilo je i minus 10. Bar kod nas pod Sljemenom. I od tad on se nije pomaknuo. Već su svi grabovi odavno prolistali. I grančice su mu nekak suhe. Dakle nemamo se više kaj varati. Do drvo je, nažalost, prošlost i samo fotografija. Nije ono jedino. Nemam pojma kaj se to ove godine dogodilo. Jesmo li mi pogriješili (vjerojatno prerano presađivanje) ili je ova godina stvarno luda što se tiče vremena i predugih, prevrtljivim i užasno hladnih zima koje se mijenjaju s toplim razdobljima. Osim toga, da sad sve ne nabrajam, želim samo s vama podijeliti jako veliku tugu zbog one bukve s kamena, one naše bukve, koja je čini se isto rekla svome, odnosno nije ništa rekla. Vjerojatno se radi o krivom vremenu vađenja biljaka. Naime, ona je vađena u dubokom snu, a ne pred samo otvaranje pupova. Nažalost to je vjerojatan razlog. Imamo li opravdanje??!! Možda da. Pomanjkanje vremena. Vadiš onda kad ga imaš, pa makar to bilo i preramo ili prekasno vadiš. To je vjerojatno i pomanjkanje iskustva s tim vrstama. Znamo da su bukve, grabovi, glogovi... jako osjetljivi, ali ipak se nadamo da se to nama neće dogoditi. Da ne ureknem hrastove, ali oni su za sada odlični, osim kaj im malo gusjenice papaju lišće. Oni su također vađeni na kraju sezone vađenja, pred samo listanje.
I ona Ostyja koja je ove godine bila na pallu, ona koja dole ima kvrgu koje je Pall htio kupiti je gotova. Možda smo je trebali prodati??!! Ima toga još. U čemu griješimo, jel uopće griješimo ili se jednostavno čovjek mora pomiriti da je to tako, jel to tako,.. nema pojma
. Al da smo 'jadni', jesmo.