Dobrodošli, Gost. Prijavite se ili registrirajte. Propustili ste aktivacijski email?

Autor Tema: Što je baked loam?  (Posjeta: 60864 )

0 Članova i 5 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline MARKO

Odg: Što je baked loam?
« Odgovori #105 : 26-11-2007, 17:37:25 »
ja mjesam zemlju sa pijeskom..obicnim.??

Offline Andrija Zokić

Odg: Što je baked loam?
« Odgovori #106 : 26-11-2007, 17:49:00 »
Ne pijesak (pržinu)  koristiti! To je presitno! Koristi šljunak (ne morski) veličine oko 4mm, kada već ne možeš doći do ničega boljeg.
andbonsai.com ~ andbonsai studio

Offline MARKO

Odg: Što je baked loam?
« Odgovori #107 : 26-11-2007, 17:54:02 »
Šljunak prosijem tako da odvojim krupne kamencice od sitnijih.. Krupnije stavim na dno posude, zatim ono sitnije opet prosijam finim sitom za brasno da odvojim sitnije kamencice od prasine i njih stavim na krupnije kamencice u posudu.. a zemju dadi boje protocnosti vode izmjesam sa pijeskom..  Tako sam samouko skuzi tu semu i prezivljava mi skoro sve na taj nacin, al cu isto poslusat tvoj savjet..  Taj šljunak skupim uz cestu ako neko gradi nesto pa bude przine i sljunka.. valjda je to taj šljunak..


Offline Andrija Zokić

Odg: Što je baked loam?
« Odgovori #108 : 26-11-2007, 18:00:30 »
valjda je to taj šljunak..

Valjda je :histerical:
Uglavnom, ako kada zaliješ voda dugo stoji na površini zemlje, to nije dobra mješavina.
andbonsai.com ~ andbonsai studio

Offline MARKO

Odg: Što je baked loam?
« Odgovori #109 : 26-11-2007, 18:16:28 »
ajme nista vise neznam.. definitivno ne radim nista dok ne kupim liapor..ha ha ha. ma zezam se izvadit cu koji primjerak sutra i stavit u mjesavinu zemlji sljunka da vidim kako to funkcionira a ove druge izvađene bonsaije od lani i preklani cu presadit u liapor jer istina pre vlazna mi je zemlja..
 Hvala ti na pomoci, sori sto sm te upila..  :mdr:

Offline Marija

Odg: Što je baked loam?
« Odgovori #110 : 26-11-2007, 19:49:12 »
Pokušavamo doći do tenisita ... pa kad se organiziramo možemo se dogovorit da ti pošaljemo koju vreću trajektom i sl.  :tlab:
Pozdrav, Marija
https://meledabonsai.com/ | Meleda Bonsai

Offline DonQuijote

Odg: Što je baked loam?
« Odgovori #111 : 26-11-2007, 20:03:23 »
Upiši se tamo na listu. Mislim da ćemo ovaj tjedan pokupiti taj tenisit ako Sebastijanu bude odgovaralo

Offline Marija

Odg: Što je baked loam?
« Odgovori #112 : 26-11-2007, 20:07:50 »
Upiši se tamo na listu. Mislim da ćemo ovaj tjedan pokupiti taj tenisit ako Sebastijanu bude odgovaralo

Odlično! Još trebamo smislit kako ga prebacit do Splita  :tup:

U Drnišu Bramac ima tvornicu crijepova, pa ćemo ih kontaktirati ako imaju ostataka koji se mogu prosijati .... tako da vas ne gnjavimo da nam šaljete iz Zagreba ubuduće .... a posebno što nam trebaju veće količine ...  :smile:
Pozdrav, Marija
https://meledabonsai.com/ | Meleda Bonsai

Offline MARKO

Odg: Što je baked loam?
« Odgovori #113 : 26-11-2007, 22:50:17 »
Pokušavamo doći do tenisita ... pa kad se organiziramo možemo se dogovorit da ti pošaljemo koju vreću trajektom i sl.  :tlab:
Ajme to bi bilo divno. Ako stigne obavjesti me pa cemo se dogovorit oko preuzimanja. Imam prijatelje u st. pa bi mogli doc po to di tebi pase..

Offline Sandev

  • Zaslužni član
  • *****
  • Postova: 1808
  • Lokacija: Zagreb
  • Total likes: 11
  • Never underestimate the power of stupid people
Odg: Što je baked loam?
« Odgovori #114 : 27-11-2007, 09:08:06 »
Upiši se tamo na listu. Mislim da ćemo ovaj tjedan pokupiti taj tenisit ako Sebastijanu bude odgovaralo
tenisit je spreman. mislim da mi je rekao da je pripremio 50 vreća. čekam Dona da signalizira start.

Offline Andrija Zokić

Odg: Što je baked loam?
« Odgovori #115 : 27-11-2007, 10:52:50 »
Ja sam se interesirao na dosta mjesta kako doći do tenisita u Dalmaciji da si olakšamo problem transporta, ali nisam uspio naći ništa ovako kao Sandev od 4mm i 6mm.
andbonsai.com ~ andbonsai studio