Ne zaboravi da određena visina temperature treba postojati kako bi se organski dio zemlje pod utjecajem mikroorganizama mogao pretvoriti u hranu.
Hrvoje, sad si me štrecnul !
Moje znanje o mikroorganizmima i temperaturi potrebnoj da bi se dobila hranjiva tvar, smješteno je u fazu kompostiranja organskog materijala. Tu se temperature penju do pred zapaljenje. Mislim da čak 90 stupnjeva i u toj fazi se kopost dimi. Radio sam komposte i znam da u središtu komposta ne možeš držati ruku zbog topline koja se razvija.
To sigurno nije potrebno mojim drvima u posudi na balkonu jer bi korjen a i drvo sigurno riknuli.
E sad, to da mikroorganizmima treba neka viša temperatura... ne bi znao, no znam da zemlja treba biti puna mikroorganizama i samim tim je hranjiva za biljku. Mikroorganizmi uneseni jednom u zemlju, tu i ostaju, spuštaju li se u dublje slojeve kad se počne smrzavati, ne znam, ali znam da godine nekog biološog uzgoja povečavaju broj mikroorganizama, kao što je upotreba kemikalija tipa insekticida i umjetnih gnojiva, ubija i smanjuje. Ovo sad pišem po sječanju jer več 5g nisam u doticaju sa tom temom. Nek neko ko zna više slobodno napiše, a ja ću kad se prisjetim.