Dobrodošli, Gost. Prijavite se ili registrirajte. Propustili ste aktivacijski email?

Autor Tema: Plijesan  (Posjeta: 3572 )

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline cupsica

Plijesan
« : 12-09-2013, 22:24:55 »
Pozdrav  :smile:

Na mom drvcu se pojavila plijesan. Plijesan je samo na mrtvom dijelu drveta, vi to zovete JIN ili SHARI... Zadnjih par dana pada kiša i od tada se pojavila plijesan.

Plijesan ne prelazi na žive grane i na lišće, međutim ne znam da li će nakon nekog vremena krenuti i tamo...

Što da radim s tim? Pretpostavljam da to nije normalno...

Nije mi baš neka opcija da odrežem taj dio drveta, budući da je to dobar dio debla...

Upomoć  :question:

Offline zen

Odg: Plijesan
« Odgovori #1 : 12-09-2013, 22:46:46 »
Uzmi neku jeftinu četkicu za zube, malu prskalicu sa čistom vodom i isčetkaj pljesnjiva mjesta. Zaštiti površinu supstrata da ti ne kapa na korijen sumporvapno otopina (eng. lime sulphur) kupi preko neta ili preko nekoga sa ovog foruma. Uzmi običan slikarski kist i premaži očišćena mjesta otopinom sumporvapna i vode u omjeru 1:1. Ovaj postupak neće izazvati nikakve posljedice po zdravlje tvog drveta, a drvo će izgledati puno bolje.

Offline cupsica

Odg: Plijesan
« Odgovori #2 : 13-09-2013, 07:46:56 »
Hvala ti na odgovoru  :smile:

Poslije posla ću odmah očistiti drvo od plijesni, kako si rekao, a čim kupim sumporvapno namazati ću ga i s tim.

 :smile:

Offline donna

Odg: Plijesan
« Odgovori #3 : 13-09-2013, 08:30:40 »
koliko je istina da cimet uklanja plijesan ?

Offline Radovan

  • Zaslužni član
  • *****
  • Postova: 1967
  • Lokacija: Nedelišće, Čakovečka 13
  • Total likes: 86
    • Donator foruma
Odg: Plijesan
« Odgovori #4 : 13-09-2013, 13:42:11 »
Nisam do sada čuo.Možda je to kakav narodni recept.Samo je pitanje u kom obliku i kako se koristi. :question:
Med Murom i Dravom Međimurski je cvetnjak!

Offline donna

Odg: Plijesan
« Odgovori #5 : 13-09-2013, 13:47:42 »
Jednostavno se koristi, pljesnivo mjesto se posipa cimetom, onim običnim koje ti žena koristi kad radi štrudlu od jabuka. Samo je gadno kad žena krene peći štrudlu, kad ono: nema cimeta više u kuhinji, grrrrrr.......